Vickelbyponny

Duktiga,duktiga Myran!
I söndags deltog Amanda och Monmyra M i Finalen i Södra Sveriges Unghästserie. Där fick hon stå på start i ett 1640 m lopp och sprang in på en andraplats. Ett nytt fint rekord på 2.14,8 vilket var en sänkning av rekordet med 3,2s . Inte var hon särskilt långt efter segraren som lyckades sänka sitt rekord ännu mer. En jättefin prestation av Myran som vi gärnat unnat en seger för den prestationen.
Tänk så hon har utvecklats detta år. Man kanske inte ska sammanfatta året riktigt än men det lär inte bli några fler offentliga lopp för henne i år. Men hon har tagit sin första seger i år och laserat sig i 8 av 12 starter. Hon har sänkt sitt voltrekord med över 20 sekunder! Vilken ponny! Hoppas nu på att hon får fortsätta att utvecklas på detta sätt.
Lite kurriosa: Myran sprang på 2.14,8 den 21 oktober 2018 som 4 - åring.
Den 22 oktober 2000 sprang hennes mamma Monita på 2.14,7 också som 4 - åring. Hon vann då och visst var det lite lättare på den tiden men Myran har följt samma utveckling som Monita och fortsätter hon så kommer vi att vara väldigt nöjda. Monita har ju ett travrekord på 1.46 och ett montérekord på 1.47. Så kommor Myran ner i de tiderna kan man inte klaga.
Nu närmast kommer Myran att få starta i KM i både trav och monté. Det ska bli spännande och se hur hon kommer att fixa montén. Hon har ju lite att försvara inom släkten.



 Målfotot skvallrar om att hon inte alls var långt ifrån segern.
 
 Monmyra och mamma Monita i maj 2014
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress